Johor Akan Kekal Kubu BN

41
0

KUALA LUMPUR: Barisan Nasional (BN) yakin Johor akan kekal sebagai kubu kuatnya dalam penggal Parlimen ke-14.

Ahli Parlimen Pulai penggal sebelum ini, Datuk Nur Jazlan Mohamed, berkata rakyat Johor tidak akan tertipu dengan taktik dan pembohongan pembangkang.

Beliau berkata, rakyat di negeri itu mengiktiraf rekod prestasi BN dalam menjaga kebajikan mereka sejak bertahun-tahun lalu.

Nur Jazlan yang juga Ketua UMNO Bahagian Pulai berkata, walaupun pembangkang mendakwa mereka akan merampas Johor dari BN, ia adalah impian yang sukar difahami.

“Jika anda teliti dan analisis apa yang berlaku di lapangan serta taktik yang digunakan oleh pembangkang, hanya DAP yang jelas mengenai apa yang dikehendaki dan membuat strategi untuk merealisasikannya.

“Namun, strategi DAP itu pun tidak bermaksud mengalahkan BN. Mereka hanya akan mengejar MCA dan Gerakan. Mereka tekad untuk mengalahkan kedua-dua parti itu dengan mengelirukan orang Cina bahawa mereka adalah satu-satunya parti yang boleh dipercayai.

“Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang telah dibubarkan buat sementara waktu pula hanya sebuah entiti berpecah kepada UMNO dan ia tidak mempunyai rancangan konkrit bagaimana untuk memajukan pembangunan di negara ini.

“Akhirnya, selagi rakyat Johor tidak ditipu oleh kempen pembangkang, BN akan memperoleh lebih banyak kerusi di negeri Johor,” katanya kepada NSTP.

Mengulas mengenai manifesto BN Johor untuk Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14), yang dijangka dibentangkan tidak lama lagi, Nur Jazlan berkata, pelan tindakan untuk Johor adalah meletakkan negeri itu di bawah pembangunan infrastruktur yang mantap.

Manifesto BN negeri termasuklah perancangan kewangan yang kukuh bagi kerajaan Johor untuk merangsang pembangunan pertumbuhan ekonomi negeri.

“Manifesto ini bukan sahaja memberi penekanan kepada pembinaan lebih banyak rumah, bangunan dan rangkaian jalan raya, malah kami bertekad untuk menjadikan rakyat Johor lebih gembira.

“Manifesto itu merangkumi usaha kerajaan negeri serta pentadbiran Persekutuan untuk menangani kekurangan rumah untuk rakyat,” katanya.