Aliran Trafik Lebuh Raya Semakin Perlahan

146
0
KONGSI

Trafik_PLUSKUALA LUMPUR: Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama seluruh negara dilaporkan perlahan sehingga tegahari Ahad berikutan orang ramai mula pulang daripada cuti bersempena sambutan Aidiladha.

Jurucakap Pusat Kawalan Trafik Lebuhraya Plus Expressways Sdn Bhd berkata trafik sibuk di Lebuhraya Utara-Selatan dari arah utara mulai Permatang Pauh menuju Prai, Changkat Jering ke Bukit Berapi, Kuala Kangsar ke Terowong Menora, Ipoh ke Gopeng dan Tapah ke Sungkai.

“Namun bagi arah selatan pula, aliran trafik menuju ke ibu negara masih lagi lancar dan tiada kemalangan dilaporkan,” katanya ketika dihubungi Bernama, Ahad..

Sementara itu, jurucakap Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) berkata pertambahan kenderaan menyebabkan aliran trafik perlahan sebelum dan selepas Plaza Tol Kuala Terengganu di Lebuhraya Pantai Timur 2 serta dari Plaza Tol Bentong menuju ke Bukit Tinggi.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/llminfotrafik.